19 september 2020           Rood-Wit 4 - Meko'74 1

Eind van de middag verzamelen de spelers van Meko'74 1 zich bij het sportveld om de reis naar Wezep in te zetten. Vanuit de A1 is Susanne aangesloten als wissel, ook Ilja is mee voor de support. Dat maakt dat maar liefst elf spelers in totaal en een supporter met mondkapjes in de auto's stappen om af te reizen naar KV Rood-Wit. Aangekomen in Wezep wordt even geschrokken van de staat van het veld, echt gras zijn de Meppelers niet gewend. Hier en daar komt ook nog een klacht over de wel erg gladde bal, maar al met al lijken de spelers er klaar voor.

Of het de mondkapjes, het grasveld of de bal was, dat zullen we nooit weten. Feit is wel dat de start van Meko'74 erg slecht was, al leek Rood-Wit verbaasd over hun voortvarende start. Na twee dames doelpunten tegen, is het ook een dame van de ploeg uit Meppel die de korf weet te vinden. De rommelige doorloopbal van Jorinde brengt de stand op 2-1, echter scoort de thuisploeg direct daarna weer. Vanaf de kant neemt Alwin de taak op zich om bij te sturen, Anousca wordt vervangen door Susanne, in het andere vak wordt nadrukkelijk gevraagd om de rust te bewaren en niet mee te gaan in het lompe, verbale spel van de tegenstander. De ingrepen lijken effect te hebben, de Meppelers buigen de 3-1 achterstand om in een voorsprong bij rust door doelpunten van Daniël, Rik en Jorinde.

In de rust wordt besproken dat het spel rustig gehouden moet worden, niet moet worden ingegaan op commentaar van de tegenstander en vooral ons eigen spel gespeeld moet worden. Deze wedstrijd kan namelijk makkelijk gewonnen worden.

Een rommelig kwartier na rust, waarin beide partijen veel commentaar op de scheidsrechter hebben, zorgt voor weinig doelpunten. De thuisploeg blijft spelers wisselen, maar echt effect heeft het niet. Bij een stand van 4-9 komt Alwin in het veld voor Ronald, in de hoop zelf uit te voeren wat hij tot nu toe vanaf de zijkant riep. De eerste actie is helaas een strafworp tegen, maar hij weet in de aanval ook direct een strafworp te versieren en te scoren. Na nog een doelpunt tegen besluit Daniël te laten zien wat hij in huis heeft, hij zal in totaal maar liefst zeven keer scoren. Ook Julian, in de rust al in de ploeg gekomen, scoort nog een mooie omdraaibal uit de aangeef, Susanne en Rik weten meegekregen strafworpen te verzilveren. Rood-Wit weet tussendoor nog een aantal keer de korf te vinden, maar echt spannend wordt het niet meer.

In het laatste fluitsignaal gooit Rik nog een keer de bal van afstand door de korf, helaas telt de scheidsrechter deze niet meer mee en wordt de eindstand bepaald op 8-15. Een duidelijke overwinning voor de spelers van Meko'74, die zich niet mee laten slepen in het rommelige spel van de tegenstander.

Doelpuntenmakers: Daniël (7), Rik (3), Jorinde (2), Alwin, Julian en Susanne