5 maart 2022         De Hoeve 4 - Meko'74 1

Na een aantal weken rust werd door de senioren van Meko'74 dit maal aangetreden in Noordwolde voor een wedstrijd tegen De Hoeve 4. Door negen spelers werd vertrokken vanuit Meppel, de andere twee kwamen met eigen vervoer. Dat eigen vervoer bleek niet erg succesvol, want Larissa kwam het veld binnen lopen met het eerste fluitsignaal, terwijl Jorinde precies op tijd was om het eerste doelpunt te zien. Ook de shirts waren precies op tijd, deze moesten vanuit Meppel nog nagebracht worden. De voorbereiding was dus niet helemaal optimaal, maar vol goede moed werd er gestart.

Zeker de eerste helft waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. Het was steeds de thuisploeg die op voorsprong kwam, waarna de ploeg uit Meppel direct counterde. Zo scoorde Rik de 1-1 en wisten Lisette en Susanne de 2-2 en 3-3 in de korf te gooien. Hierna stokte aan beide kanten de doelpuntenproductie, de uitploeg stond verdedigend goed, maar had in de aanval last van miscommunicatie. Vooral Rik en Marit maakten het de heren in hun vak erg moeilijk om kansen te maken. Uiteindelijk was het toch de thuisploeg die de korf nog wist te vinden (4-3). Op slag van rust kwamen de bezoekers nog goed weg, aangezien een raak schot in het fluitsignaal niet meegeteld werd door de scheidsrechter.

In de rust werden de nodige wissels doorgevoerd. Zo kwam Anousca in het veld, die speciaal voor deze wedstrijd haar haar Meko-blauw had geverfd. Helaas raakte de tegenstander hiervan niet uit hun doen, zij wisten direct na rust een gat te slaan (6-3). Het was Susanne die een poging deed het gat te verkleinen, maar de tweede helft speelde De Hoeve aanvallend sterker dan de eerste helft. Een kleine kans van Jorinde bracht het gat weer terug op drie (8-5), maar dichterbij kwamen de Meppelers niet meer. Ook na doelpunten van Kayra en wederom Susanne bleef de achterstand drie punten (10-7). De thuisploeg wist het gat zelfs tot vijf te vergroten (12-7). Het laatste schot van de wedstrijd kwam van Mariska, maar helaas viel deze precies niet binnen, hierdoor was de eindstand uiteindelijk 12-7. Zoals Julian het uiteindelijk verwoorde: "Er werd niet gewonnen, maar wel weer goed gespeeld".

Volgende week weer een nieuwe kans voor Meko'74 1, dan wordt er om 16:50 thuis gespeeld tegen HHV 4. Deze wedstrijd is in sporthal Ezinge! Kom jij ons aanmoedigen?

Eindstand: 12-7

Doelpuntenmakers: Susanne (3), Rik, Lisette, Jorinde en Kayra