4 december 2021    Sparta (Ze) 3 - Meko'74 1

Na het nieuws dat er na 17 uur niet meer gekorfbald mocht worden, gingen de senioren van Meko'74 ervanuit dat ze in 2021 geen wedstrijden meer zouden spelen. Totdat op woensdag de tegenstander met goed nieuws kwam: de wedstrijd kon naar voren gehaald worden! Gelukkig waren er genoeg spelers die eerder op de dag konden, hiervoor werd zelfs Susanne die net terug was van haar stage in Portugal opgetrommeld. Helaas was Alwin alleen mee als coach, aangezien hij nog geblesseerd is. Na bijna een uur in de auto zitten kon aangetreden worden tegen een volstrekt onbekende tegenstander, Sparta. En dan Sparta wat om de hoek in Zwolle ligt, er werd naar Zevenhuizen in Groningen afgereisd.

De lange autorit bleek geen probleem voor de ploeg uit Meppel. Mariska en Julian schoten beide van afstand raak (0-2), Jorinde maakte een doorloopbal (1-3) en ook Kayra wist te scoren (2-4). Helaas was de wedstrijd niet zo makkelijk gespeeld, pas na 4-4 weet Julian van afstand weer te scoren en ook Marit zorgt opnieuw voor een punt voorsprong (5-6). Dit zou tevens de ruststand worden.

In de rust wordt er een wat gewisseld, omdat Ronald helaas nog geen hele wedstrijden kan spelen. Hij wordt vervangen door Amanda (A1). Ondanks dat zij op de heenreis had aangegeven liever niet als heer te willen spelen, deed zij dit net als vorige week prima.

De voorsprong bij rust wordt direct uit handen gegeven, Sparta weet zelfs een gat te slaan (10-6). Susanne komt ook het veld in voor wat extra snelheid, maar hierdoor raakt het vak wel de lengte van Larissa kwijt. Susanne bewijst haar snelheid direct, met een mooie doorloopbal maakt zij het eerste doelpunt na de rust (10-7). Verder lijkt het na rust een stuk minder te lopen dan voor rust, scoren wil niet meer. Op de bank zit nog Ilja (A1), zij wordt voor Anousca in het veld gezet en weet ook met een doorloopbal nog te scoren (11-8). Helaas kunnen de Meppelers het tij niet meer keren en wordt er met 12-8 verloren.

Een goede eerste helft, een iets mindere tweede helft, maar al een veel betere score dan de week daarvoor! Daarnaast blijkt wederom dat er wel door veel verschillende spelers gescoord kan worden en het team dus niet afhankelijk is van enkele spelers. Voor nu rest de grote vraag: wanneer gaat er weer gespeeld worden?

Eindstand: 12-8

Doelpuntenmakers: Julian (2), Mariska, Jorinde, Kayra, Marit, Susanne en Ilja