5 februari 2022     NKC (N) 1 - Meko'74 1

Bijna een uur vanaf Meppel kon het vlaggenschip vandaag gevonden worden. Sporthal de Holten in Marum, daar moest het gebeuren. Bijna compleet, alleen Ronald ontbrak, maakten alle twaalf spelers van Meko'74 zich klaar.

Met Alwin en Rik terug in de basis begon de wedstrijd goed voor de Meppelers. Janna wist de hooggespannen verwachtingen direct waar te maken, door haar eerst punt te scoren in het shirt van Meko'74! De uitploeg liet zien dit keer beter mee te kunnen dan in de vorige wedstrijd tegen NKC, de wedstrijd bleef spannend. Een mooie doorloopbal van Kayra zorgde voor de 2-2. Waar de thuisploeg met drie doelpunten op rij probeerde uit te lopen, zorgden Julian en Rik ervoor dat de aansluiting bleef (5-4). Bij rust stond het pas 6-4 en waren er dus nog volop kansen voor de ploeg uit Meppel.

Tijdens de rust werden nog enkele wissels doorgevoerd, zo kwam Anousca in het veld voor Larissa en begon Lisette op de plek van Janna. Helaas leek het spel niet beter te gaan, NKC kon tot vier doelpunten verschil uitlopen. Een strafworp en afstandschot van Kayra en een afstandschot van Jorinde, beiden spelend als heer, zorgden ervoor dat het gat niet nog groter werd (11-7). De dames van de bezoekers lieten zich nu ook gelden en er werd gezocht naar de aansluiting. Marit van afstand en Mariska met een doorloopbal verkleinden het gat alvast naar twee (11-9). Via opnieuw twee keer Marit bleef het spannend (13-11). In de laatste minuut zette Susanne haar specialiteit nog in met een schot bijna vanaf de zijlijn, hierdoor werd op 13-12 de aansluiting gevonden. Er was bij de Meppelers nog hoop dat de laatste secondes nog een punt kon worden afgesnoept bij de ploeg uit Marum, maar helaas was het laatste woord aan hen en eindigde de wedstrijd in 14-12.

De hele wedstrijd werd er door de spelers van Meko'74 gevochten voor de doelpunten en dat had effect. Aan het eind van de wedstrijd heerste er dan ook een voldaan gevoel, de volgende keer gaan de punten wel mee naar Meppel. Op verzoek nog een compliment aan Marit: ze bleef de hele wedstrijd positief! Volgende week spelen de senioren thuis, om 16:50 in sporthal Koedijkslanden. Publiek is weer welkom!

Eindstand: 14 -12

Doelpuntenmakers: Kayra (3), Marit (3), Janna, Julian, Rik, Mariska, Susanne, Jorinde