5 september 2020       Meko'74 1 - Noveas 2

Na bijna een half jaar was het vandaag eindelijk zover. De competitie begon weer! Met een deels gewijzigd team ten opzichte van vorig jaar werd er door de senioren van Meko'74 voor het eerst op zaterdag gespeeld. Echter bleek het verplaatsen naar de zaterdag niet garant te staan voor goede resultaten.

Na een aantal wijzigingen in het programma, mocht Meko'74 1 aantreden tegen Noveas 2. De start van Meko'74 was niet vlekkeloos, maar na een vrije bal van Jorinde en een afstandschot van Rik (1-3, 2-5) leken de senioren los. Helaas bleek niets minder waar, want het lukte de Meppelers niet meer om de korf te vinden in de eerste helft. Noveas bleef echter wel scoren, wat resulteerde in een 10-2 ruststand.

In de rust bleek dat er vooral beter geschoten moest worden, want het spel was lang zo slecht nog niet. Helaas bleek dit makkelijker gezegd dan gedaan, de bezoekers uit Steenwijk ging vrolijk door met scoren, terwijl het even duurde voordat dit Daniël lukte namens Meko (3-14). Het leek er even op dat het slot akkoord wel aan de Meppeler korfbalvereniging was, toen Jorinde vlak voor tijd nog een korte kans achter de korf scoorde, maar in de laatste minuut wist Noveas nog te scoren. Hierdoor werd de eindstand op 4-17 bepaald.

Al met al een slechte start voor de senioren. Het spel van Meko'74 kan beter, maar is het vooral zaak om raak te gaan schieten, aangezien er genoeg kansen gecreëerd werden. Wel is een compliment aan Anousca op zijn plaats, die voor het eerst een korfbalwedstrijd speelde en bij gebrek aan wissels ook direct de hele wedstrijd in het veld stond!

Doelpuntenmakers: Jorinde (2), Rik en Daniël