9 oktober 2021    Niek 1 - Meko'74 1

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Niek uit Pesse gepland. De thuiswedstrijd werd nipt gewonnen (13-11), dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Vanuit de A's waren wederom Ilja en Chloë mee, zodat er met maar liefst 11 spelers naar Pesse afgereisd kon worden om een wedstrijd op gewoon gras te spelen. Zowaar leek de grasmat er goed bij te liggen, in plaats van het gebruikelijke knollenveld waar meestal op gespeeld moet worden.

Helaas leek het er al snel op dat de wedstrijd een herhaling zou worden van de wedstrijd tegen EKC 2000 vorig week, scoren ging aan beide kanten erg moeizaam. Pas na vier tegendoelpunten wist Rik vanuit een vrije bal de korf te vinden. Dit zou ook het enige doelpunt voor rust zijn aan Meppeller zijde, de ruststand bleef 4-1. Na rust werd vol goede moed opnieuw gestart, het spel liep goed, alleen de scores bleven achter. Nadat Rik wederom de korf wist te vinden (4-2), kwam een vak vol Dorenbosjes (en Alwin) in de aanval. Dit bleken goede wissels te zijn, zowel Marit als Ilja wist te scoren en zo werd de stand gelijk getrokken (4-4). Helaas lukte het niet om op voorsprong te komen, het was de thuisploeg die scoorde. Gelukkig wist Julian van afstand gelijk te maken. Met nog een kwartier te spelen had de wedstrijd spannend kunnen worden, maar Meko'74 wist de korf niet meer te vinden, waar Niek nog twee keer scoorde. De eindstand kwam hierdoor op 7-5 en de conclusie is hetzelfde als vorige week: goed spel, maar de afronding moet beter.

Eindstand: 7-5

Doelpuntenmakers: Rik (2), Julian, Marit en Ilja