30 oktober 2021      HHV 4 - Meko'74 1

Na twee weken rust, was het afgelopen zaterdag tijd voor de laatste veldwedstrijd van de senioren. In de kou en regen werd afgereisd naar Hollandscheveld om op gras een wedstrijd te spelen. Helaas was het team van Meko'74 niet compleet, maar gelukkig wilden Casper, Amanda en Siska (A1) mee. Daarnaast werden de Meppellers herenigt met Kayra, die zelfs als heer aan mocht treden. Aangezien ook het team uit Hollandscheveld in blauwe shirts speelt, speelde de uitploeg in reserver shirts. Voor verschillende spelers hield dit in dat in het rood-wit-blauw het veld op stapten.

Vooraf was al duidelijk dat Meko'74 moeite zou krijgen om te rebounden tegen de lange heren van HHV. Niet focussen op rebound dus, maar alles schieten wat lekker in de handen komt en vervolgens de rest laten vangen. Zo gezegd, zo gedaan. Bij het eerste fluitsignaal was het gestopt met regen, maar het veld was drassig en het spel sloom. Er werden goede lijnen gelopen en mooie diepe ballen gegooid, maar scoren blijft een lastige opgave voor de Meppeller formatie. Pas op 5-0 weet Jorinde een strafworp mee te krijgen en te verzilveren (5-1). Na nog drie tegen doelpunten, is het wederom Jorinde die weet te scoren, dit maal van afstand (8-2). Voor rust weet ook de thuisploeg nog eens te scoren, waardoor er bij 9-2 gerust wordt.

Conclusie in de rust? Gewoon lekker zo doorspelen en hopen dat de doelpunten wel gaan vallen. Al voor rust is Siska in het veld gekomen voor Anousca en zij laat het aanwezigheid blijken met een mooi schot van afstand (10-3). Ondanks de grote voorsprong in de eerste helft, lijken beide ploegen in de tweede helft redelijk aan elkaar gewaagd. HHV begon zich zelfs nog zorgen te maken of de wedstrijd wel gewonnen zou worden. Van een meter of 8 weet Jorinde nog tweemaal te scoren en ook Amanda draagt bij door een mooie doorloopbal te maken (13-6). In de laatste minuut weet Kayra vanaf de zijlijn de 13-7 nog te maken. Wederom wordt verloren door Meko'74, maar opnieuw was het spel niet slecht. Het spel van Kayra viel zelfs in de smaak bij het publiek van de tegenstander, die na de wedstrijd Kayra opzocht om te vertellen dat ze zo goed gespeeld had.

Voor nu tijd om de zaal in te gaan en te gaan trainen op het schot! Vanaf 27 november begint de zaalcompetitie weer.

Eindstand: 13-7

Doelpuntenmakers: Jorinde (4), Siska, Amanda en Kayra