27 november 2021     Meko'74 1 - NKC (N) 1

Op zaterdagavond 27 november stond de eerste zaalwedstrijd in twee jaar tijd voor de senioren van Meko'74 gepland. De dag ervoor was al duidelijk geworden dat dit waarschijnlijk ook direct de laatste wedstrijd in 2021 zou zijn, dus alle aanwezige spelers wilden graag van start! Met Kayra definitief terug in de gelederen, kon er precies een team gevormd worden tegen een voor de Meppelers onbekende tegenstander.

Het eerste kwartier bleek het zoeken voor Meko'74, er werd slordig en onrustig gespeeld in de aanval. In de verdediging bleek het lastig inschatten, vol verdedigen of beter wat blijven hangen? De uitploeg bleek goed op schot en maakte gebruik van de lengte die zij over hadden, waardoor ze veel konden herhalen. Naast afstandsschoten werd er weinig doorgelaten en de thuisploeg kwam steeds beter in de wedstrijd, wat helaas niet terug te zien was in de score. Net als voorgaande wedstrijden liet de afronding te wensen over. Wel wist Kayra, wederom spelend als heer, de score te openen met een klein kansje achter de korf. Ook Marit wist van afstand te scoren, zelfs tweemaal in de eerste helft. Vlak voor rust kon ook Jorinde de korf vinden, met een schot vanaf de zijlijn uit frustratie. Dit bracht uiteindelijk de ruststand op, waarschijnlijk, 4-12. 

De tweede helft gaf eigenlijk hetzelfde spelbeeld, NKC (N) bleef van afstand zuiver, terwijl Meko'74 niet verkeerd speelde, maar goede kansen vergat af te ronden. Zo kon Mariska heel veel doorloopballen nemen, maar kwam ze steeds net niet uit. Uit een strafworp die ze meekreeg tijdens een van deze acties, lukt het toch om te scoren. Naast Mariska bewees Larissa haar waarde door regelmatig een bal af te vangen. Kayra bewees nog eens te kunnen scoren met een doorloopbal uit de ruimte. Ondertussen was ook Ilja (A1) in het veld gekomen voor Anousca en ook zij had snelheid over en wist met een mooie actie een strafworp uit te lokken. Uiteraard scoorde ze deze ook. De laatste score aan Meppeler zijde kwam van de, op dat moment, enige heer in het blauw op het veld. Julian maakte het achtste doelpunt van afstand. Driekwart van de wedstrijd stond naast Julian ook Ronald op het veld, maar om krachten te sparen werd Amanda (A1) het veld nog ingestuurd. Hier is een extra compliment op zijn plek: Amanda kwam namelijk als heer in het veld en liet zich daar niet door intimideren! Daarnaast dank aan Jaap voor het fluiten van de wedstrijd. 

Nu zou je verwachten dat de eindstand 8-veel is, maar niemand bedacht na de wedstrijd op het scorebord te kijken. Uiteindelijk is de eindstand officieel op 7-23 vastgesteld, maar wat de echte stand was, is een groot vraagteken. Met de nodige kerstgroeten werd er na de wedstrijd afscheid genomen, maar gedurende de week kwam er goed bericht van een andere nog onbekende tegenstander: Sparta (Ze). De geplande wedstrijd op 4 december kan eerder op de dag gespeeld worden, waardoor aanstaande zaterdag de senioren toch weer mogen aantreden! Om 15.30 wordt de wedstrijd gespeeld in Zevenhuizen (GN). 

Eindstand: officieel 7-23

Doelpuntenmakers: Kayra (2), Marit (2), Jorinde, Mariska, Ilja en Julian