26 september 2020          Meko'74 1 - Oranje Zwart 6

Na de succesvolle wedstrijden van de B's (10-2 winst) en A's (17-8 winst), was het aan het vlaggenschip van Meko'74 om deze volledige thuis dag ook succesvol af te sluiten. Na wisselende resultaten in de afgelopen wedstrijden, was het afwachten wat voor tegenstander er op zou komen draven. Ook voor de Meppelers was het spannend hoe het zou gaan lopen, aangezien door de afwezigheid van Ronald 1 (en Rik) Ronald 2 werd opgetrommeld voor zijn debuut in het blauw wit van Meko'74. Ook Casper en Kayra (A1) waren aanwezig als wisselspelers.

De voorbereiding verliep behalve bij de scheidsrechter enigszins chaotisch, maar de wedstrijd kon gestart worden. Scheidsrechter Alwin floot in in een shirt dat dezelfde ochtend nog aangeschaft werd, zijn favoriete kleur oranje werd namelijk gedragen door de ploeg uit Zwolle. De eerste minuten was het zoeken in de aanval, terwijl de verdediging goed dicht zat. Daniël wist uiteindelijk verder te gaan waar hij vorig week mee geëindigd was, met een afstandsschot en doorloopbal zette hij de thuisploeg op voorsprong. Ook na het wisselen van de vakken, stond de verdediging goed. In de aanval werd een strafworp gecreëerd, omdat een heer overtuigend probeerde de doorloopbal van Jorinde te verdedigen. De strafworp was weinig succesvol, maar in een poging dit goed te maken, schoot Jorinde in dezelfde aanval nog raak (3-0). Hierna wist Ronald de verwachtingen die bij zijn debuut geuit werden waar te maken door een kleine kans te scoren. Aanvallend had Oranje Zwart wel een aantal goede kansen, maar ze wisten deze niet af te ronden. Ook bij de thuisploeg ging het stroef lopen, waardoor er voor rust nog maar één keer gescoord werd, wederom door Daniël van afstand (5-0).

In de rust werd besloten om Casper en Kayra in te brengen, verder rustig te blijven spelen en de goede kansen te nemen. Daarnaast was duidelijk dat de wedstrijd gewonnen moest worden, maar er niet te laks gedacht kon worden.

Lisette kreeg na rust de lastige taak om tegen een heer te spelen, die als dame het veld in kwam. Vrij snel liet Mariska zien dat een heer meer of minder bij de tegenstander eigenlijk ook niet uitmaakt en dat niet alleen Daniël in dat vak kan scoren, door van afstand de bal door de korf te gooien. Ook Kayra maakte duidelijk waarom ze in het veld kwam, ze liep makkelijk haar tegenstander voorbij en rondde mooi af (7-0). Duidelijk was dat de wedstrijd niet meer spannend zou worden, maar het lukte de Meppelers ook niet om veelvuldig te scoren. Anousca, die veel kansen wist te creëren, kwam het veld opnieuw in, maar het lukte haar nog niet om een van deze kansen af te ronden. Uiteindelijk waren het Ronald en Daniël die weer wisten te scoren (9-0). De eindstand werd op 10-0 bepaald door een strafworp die Daniël slim uitlokte en benutte.

Al met een al een makkelijke winst voor Meko'74, waar de verdediging sterk stond, maar het aanvallend af en toe wat stroever liep. Ook complimenten aan de tegenstander, ondanks dat het ze niet lukte om de korf te vinden, bleef de wedstrijd sportief en gezellig. Daarnaast een bedankje aan al het publiek, leuk dat er zoveel mensen kwamen kijken bij ons wedstrijd!

Doelpuntenmakers: Daniël (5), Ronald (2), Mariska, Jorinde en Kayra.