18 december 2021     Vitesse (Be) A2 - Meko'74 A1

Zaterdag 18 december 2021 was het weer zover. Dan hebben we het niet over de nieuwe persconferentie die zou worden gehouden maar het feit dat de dames en heer van Meko ’74 A1 in Beilen mochten aantreden tegen Vitesse A2.

Deze ploeg was ons onbekend en tijdens het inschieten werd het wel duidelijk dat zij wat lengteoverwicht hadden. Dit betekende goeie kansen nemen en misschien wat vaker voor de doorbraak proberen te gaan.

Na een 1-0 achterstand werd het snel 1-1 door een schot van Siska. Tot 3-3 kon Meko Vitesse bijhouden (doelpunten van Ilse en Gerdien) maar hierna sloeg Vitesse een gaatje naar 6-3. Via 6-4 (Siska), 7-5 (Wieke) en 7-6 (Ilja) floot de scheidrechter na 25 minuten af voor de rust.

Vol goede moed begon Meko ’74 aan de 2e helft, echter het was Vitesse die de score weer opende middels een strafworp (8-6). Door doelpunten van Ilse en Chloë komt Meko’74 weer terug tot 8-8. Hierna begint het stuivertje wisselen weer. Door een klein kansje komt Vitesse weer voor (9-8) waarna Gerdien middels een doorloopbal weer gelijk maakt (9-9). Na de gelijkmaker komt Meko steeds beter in het spel en begint Vitesse meer schoten te missen. Meko’74 komt door een score van Wieke voor het eerst op voorsprong (9-10). Vitesse haakt weer aan (10-10) en Ilja zorgt er weer voor dat Meko ’74 de voorsprong pakt (10-11). Helaas stokt het hierna bij Meko’74 en Vitesse loopt uit tot 13-11 waarna Siska nog de aansluitingstreffer aantekent (13-12). Helaas was het te laat en verliest Meko ’74 met 13-12 van Vitesse A2.

Eindstand: 13-12

Doelpuntenmakers: Siska (3), Ilse (2), Gerdien (2), Ilja (2), Wieke (2) en Chloë

Wanneer de volgende wedstrijd is voor onze talenten is helaas nog niet bekend, maar zodra we weer kunnen wordt dit bekend gemaakt via de bekende kanalen. Meko ’74 A1 wenst in ieder geval iedereen prettige feestdagen en een gezond en sportief 2022!