29 januari 2022           Niek 1 - Meko'74 1

Eindelijk mag het weer, wedstrijden spelen! Helaas konden de wedstrijden van de A's en E's nog niet doorgaan, maar de senioren werden 's middags in Ruinen verwacht voor een wedstrijd tegen Niek uit Pesse. Op het veld werd ook tegen deze tegenstander gespeeld en daaruit bleven vooral de heren bij, die overal in het veld ballen leken te onderscheppen. Zouden de Meppelers daar dit keer beter mee om kunnen gaan? 

De uitploeg schoot uit de startblokken, met goede aangeef van Susanne scoorde Marit een afstandschot en even later weer een vrije bal (0-2). Ook het volgende doelpunt van Meko kwam uit handen van Marit, een prachtig lepelballetje van Ronald belandde recht in de handen van Marit vlak onder de korf. Uiteraard rondde ze deze netjes af (3-3). Ondanks inderdaad de druk op de ballijn bij vooral de heren en het goede voorverdedigen van de thuisploeg, wist Meko veel kansen te creëren, helaas bleek het afronden erg lastig. Een klein kansje van Lisette hield de stand nog spannend (4-4), hierna wisten de spelers uit Pesse een voorsprong op te bouwen. Bij rust stond het 7-4, niet onoverkomelijk en gezien het goede spel bij de Meppelers waren er zeker nog kansen. 

Het eerste doelpunt na rust was dan ook voor Meko'74, Kayra stond koud in het veld, maar wist direct de korf te vinden (7-5). Naast de heren begonnen nu ook de dames van de tegenstander te scoren, waardoor Niek uitliep (10-5). Het vak met onder andere Julian had moeite om rebound neer te zetten, maar dit werd door Janna perfect opgelost door direct in te snijden zodra iemand tot schot kon komen. Door zo'n actie wist Jorinde van afstand de korf te vinden (10-6). Na weer een damesdoelpunt bij de thuisploeg, wist ook Marit weer van afstand de bal in de korf te leggen. Nadat Kayra tot haar eigen verbazing een vrije bal scoorde (11-8), leek het er even op dat Meko'74 het spannend ging maken. Toch wist Niek weer uit te lopen. Door Larissa in het veld te brengen voor Anousca werd nog geprobeerd meer rebounds te gaan pakken, maar het mocht niet baten. In het laatste kwartier liep de ploeg uit Pesse uit tot een 17-8 overwinning, wat gezien de prestatie van de Meppelers enigszins vertekend is.

Er zal bij Meko'74 komende week aan de afronding gewerkt gaan worden, om volgende week vol goede moed weer aan de wedstrijd te starten. Dan spelen ze om 16:50 uit tegen NKC (N) 1 uit Marum. 

Eindstand: 17 - 8

Doelpuntenmakers: Marit (4), Kayra (2), Lisette en Jorinde