5 september 2020       DOS’46 A4 - Meko’74 A1

Afgelopen zaterdag 5 september mochten wij voor het eerst weer een wedstrijd spelen en daar hadden we natuurlijk super veel zin in. Helaas konden onze trainers Jorinde en Ronald er, in verband met hun eigen wedstrijd, niet bij zijn. Yvonne was onze coach zaterdag. Ook konden Amanda en Mayke er niet bijzijn. Dat betekent dat wij met precies 8 spelers waren. Fabiënne was mee als support. We gingen op de fiets naar Nijeveen, iets meer coronaproof dan in de auto. Het zonnetje scheen lekker toen we aankwamen. Na wat inschieten waren we er klaar voor.

We begonnen de wedstrijd goed, Marit en Susanne brachten de stand op 0-2. Toen kwam DOS op gelijke hoogte en ging zelfs over ons heen, het stond toen 3-2. Echter was dit de enige keer in de wedstrijd dat DOS op voorsprong heeft gestaan. Met vier doelpunten op rij van onze kant was de stand opeens 3-6. We wisten dus wel te scoren in deze fase, maar we waren wat slordig. Ballen werden slecht gegooid en we schoten heel veel, ook vaak zonder afvang. Voor de rust scoorde DOS nog 2 en wij 3 keer, waardoor we een slokje water gingen drinken met 5-9 op het scorebord.

Fabiënne was zo lief om onze bidons in te zamelen en te vullen. Ondertussen hebben wij in de rust afgesproken om vooral zo door te gaan met scoren, maar wel iets minder slordig te gaan spelen.

Dat is in de tweede helft zeker gelukt. We begonnen de tweede helft erg goed. We hadden vaak de rebound, daardoor had de tegenstander meestal maar 1 schot per aanval. In onze eigen aanval hadden we daardoor juist veel pogingen. Ook gingen we beter gooien. Het scoren bleef hetzelfde, door 2 doelpunten van Kayra (die erg op schot was, net als Marit) was het vlak na rust al 5-11. DOS maakte nog wel de 6-11 en 7-13, maar na 7 doelpunten op rij van ons (Marit, Kayra, Susanne en Siska) en voorsprong van meer dan 10 punten was het niet meer zo spannend. Dat was ook het punt waarop wij iets minder geconcentreerd begonnen te spelen, we werden een beetje lacherig. Desondanks wist Marit nog een keer te scoren, 8-21. De eindstand, 9-21, werd bepaald door een dame van DOS.

We zijn heel blij dat we weer een wedstrijd hebben kunnen spelen en dat we met z’n achten zo’n hoge score hebben behaald.

Eindstand: 9-21

Doelpuntenmakers: Marit (7), Kayra (6), Susanne (4) en Siska (4)