12 februari 2022      Meko'74 1 - Sparta (Ze) 3

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Na een nipt verlies vorige week was Meko'74 1 er deze week weer helemaal klaar voor. Tussen alle olympische sporten door werd door de senioren in de vertrouwde sporthal Koedijkslanden aangetreden tegen Sparta (Ze) 3. Opnieuw twaalf spelers, dit keer met Ronald, maar helaas zonder Lisette en zelfs de olympische ringen hingen al klaar.

Al snel bleek dat het een taaie wedstrijd zou worden, over en weer werden kansen genomen, maar de ballen vielen niet. Het was uiteindelijk de ploeg uit Zevenhuizen die de score opende, maar Marit wist van afstand gelijk te maken (1-1). Vooral het vak dat nu in de aanval kwam had moeite om rebound neer te zetten, behalve Larissa was er weinig lengteoverwicht, wat resulteerde in korte aanvallen. Via een klein kansje vond Ronald uiteindelijk wel de korf en dit bleek een voorbode te zijn voor stuivertje wissel om de voorsprong. Waar de uitploeg vooral van afstand schoot, had de thuisploeg meer moeite om kansen te creëren, al namen zij daardoor wel de betere kansen. Toch kon Sparta via twee afstandschoten weer een punt voorkomen (2-3). Vervolgens zorgden een afstandschot van Rik en een klein kansje van Jorinde voor een nieuwe voorsprong bij de Meppelers (4-3). Voor rust wisten de bezoekers weer gelijk te maken, waardoor met slechts 4-4 gerust kon worden.

Na de nodige wissels begon de tweede helft qua spelbeeld niet heel anders dan de eerst helft. Gelukkig bleef het publiek ondanks de saaie wedstrijd wel aanwezig. Deze steun kon de thuisploeg goed gebruiken, aangezien de tegenstander na rust het eerste punt wist te scoren (4-5). Met goede verdedigende acties werd een grotere voorsprong voorkomen, zo wisten Julian en Rik ervoor te zorgen dat hun heren alleen nog vanaf de zijlijn konden schieten. De enige vrije bal die deze wedstrijd gegeven werd, werd door Marit in de korf gegooid en wederom was de stand gelijk (5-5). Het leek erop dat Sparta nu wel echt de overhand wilde nemen, opnieuw kwamen ze op voorsprong. De nodige kansen aan de zijde van de Meppelers volgden, onder meer van Janna en Anousca, maar uiteindelijk maakte Mariska van afstand gelijk. Ook hierop hadden de bezoekers helaas weer een antwoord (6-7). Met nog slechts tien minuten op de klok leek het gezien de weinige doelpunten haast een onbegonnen taak om nog te winnen. Aangezien winst wel het doel was, maakten Jorinde en Marit zich op om weer te gaan spelen in de hoop de winst te forceren. Voordat zij het veld in konden, wist Susanne met een doorloopbal de stand alweer gelijk te trekken (7-7). Dit betekende een vakwissel, waardoor beide dames in de verkeerde vakken terecht kwamen: Marit in de verdediging, Jorinde in de aanval. De laatste score moest dus van Jorinde komen om te winnen. De verdediging wist het goed dicht te houden, maar de bal viel nog niet. Met twee minuten te gaan, leek het aanvalsvak wel de juiste tactiek gevonden te hebben. Alwin stond goed in de rebound en Mariska kon de aangeef neerzetten, zodat er continu herhaald kon worden. Voorwaarde was wel dat Kayra haar heer bij de korf weghield, wat goed lukte. Maar liefst vijf schoten waren er nodig in een aanval om dan toch eindelijk te scoren! De eerste punten dit zaalseizoen zijn binnen door een echte teamprestatie!

Ondanks dat het spel minder was de de vorige wedstrijden, werden de punten nu wel in Meppel gehouden. Voor nu zijn er een paar weken rust, pas op 5 maart staat de volgende wedstrijd gepland.

Eindstand: 8 - 7

Doelpuntenmakers: Marit (2), Jorinde (2), Ronald, Rik, Mariska en Susanne