12 maart 2022        Meko'74 1 - HHV 4

Op zaterdag 12 maart stond een volledige thuisdag gepland voor Meko'74. Helaas konden we niet in onze vaste sporthal terecht en moest er uitgeweken worden naar de sporthal in Ezinge. Er waren meer tegenvallers voor de senioren van Meko'74, zo waren alle heren ziek, zwak, misselijk of geblesseerd en moest er dus met een volledig damesteam aangetreden worden. Nou hebben een aantal dames afgelopen seizoen al regelmatig als heer in het veld gestaan, maar de vierde 'heer' van vandaag, Mariska, mocht voor het eerst sinds bijna 15 jaar haar shirt omdraaien. Een van de geblesseerde heren, Ronald, wierp zich wel op als coach, wat door het team erg gewaardeerd werd.

Nadat de scheidsrechter, Roelof, in floot, kon de wedstrijd beginnen. Mariska trof het direct met haar tegenstander, deze heer was slechts twee meter lang. Het begin van de wedstrijd bleek voor de thuisploeg te zijn, via strafworpen van Susanne en Jorinde en een doorloopbal van Marit wisten ze steeds een punt voor te komen (3-2). Dit was vooral te danken aan de goede verdediging, aanvallend hadden de Meppelers het moeilijk. Helaas zag HHV op deze stand dat ze gebruik moesten maken van het gebrek aan rebound bij de gelegenheidsheren van de Meppelers, waardoor ze veel konden herhalen en zelfs uitliepen naar 3-7. Bij Meko'74 was ondertussen Chloë (A1) al in het veld gekomen voor Lisette, en zij wist vlak voor rust nog een klein kansje te scoren (4-7).

In de rust was er enige verwarring over wie de zaal had gehuurd, waardoor er verplaatst moest worden naar de andere zaal. Inclusief palen en publiek werd er dus verplaatst naar de lagere hal, waar in de tweede helft slecht twee keer het plafond werd geraakt.

Na rust veranderde er ondanks de verplaatsing weinig aan het spelbeeld, de thuisploeg speelde goed, maar had geen rebound kracht en erg veel pech in de afronding. Hierdoor werden er eigenlijk alleen maar eenschotsaanvallen gespeeld, alleen Larissa wist een aantal aanvallende rebounds te pakken. In de verdediging wisten vooral Kayra en Marit veel ballen te onderscheppen, aangezien de uitploeg erg statisch speelde. Helaas werd er in de aanval geen gebruik gemaakt van deze onderscheppingen. Nadat de bezoekers de voorsprong na rust verder uit hadden gebouwd, probeerde Chloë van afstand nog wat terug te doen (5-10). Helaas mocht dit geen verschil maken en liep HHV nog verder uit. Uiteindelijk was het Ilja (A1), in het veld gekomen voor Janna, die het laatste doelpunt scoorde en daarmee de eindstand op 6-12 bepaalde.

Conclusie van deze wedstrijd is dat Meko'74 beter dan verwacht speelde zonder heren, maar dat de heren toch geen overbodige luxe zijn.

Eindstand: 6 - 12

Doelpuntenmakers: Chloë (2), Susanne, Jorinde, Marit en Ilja